“Pedagogia este o metodă care îndrumă moravurile copiilor despre virtuţi şi le pregăteşte sufletul spre dragostea faţă de însuşirea învăţăturilor”

De ce?

Școala continuă să le impună elevilor sarcini plictisitoare, precum rezolvarea temelor, reproducerea de noțiuni abstracte și acumularea de informații. În plus, copiii sunt evaluați pe baza acestor criterii, ceea ce duce apariția, în rândul tinerilor, a anxietății față de școală și de cunoaștere.

Această stare de fapt poate fi schimbată printr-o abordare nouă și modernă. Proiectul deVINO VOLUNTAR își propune să dezvolte instrumente și metode non-formale care să schimbe percepția copiilor asupra materiilor.
Voluntarii sunt cei care preiau rolul de a-i readuce pe copii în centrul procesului educațional, de a le stimula gândirea și de a da un alt sens procesului de învățare.

Stârnim și susținem interesul tinerilor de a se implica voluntar în programe și proiecte de sprijin educațional al copiilor, în special a celor aflați în diverse situații de risc.


Cum?

Proiectul deVINO VOLUNTAR aduce mai aproape de voluntari și de alte persoane care lucrează cu copiii, instrumente non-formale în sprijinul educației școlare. Participând la atelierele din cadrul proiectului, vei asimila diverse metode care vor ușura procesul de învățare a materiilor.

Fie că dorești să folosești informațiile obținute în cadrul altor proiecte sau activități pe care le desfășori, fie că vrei să te implici în proiectele Asociației noastre, te așteptăm într-un mediu plăcut și primitor.

Următorul program de ateliere va avea loc în următoarele zile:

  • Duminică, 6 mai, între orele 10:00 – 14:30

Dacă te-ai hotărât că participarea la programul de formare deVINO VOLUNTAR ți-ar fi de folos, suntem încântați să primim de la tine un e-mail la adresa evenimente@cys.ro, în care să ne transmiți motivația ta de a lua parte la atelierele noastre. Te vom contacta în scurt timp pentru a-ți oferi mai multe informații.

*Atelierul se va desfășura la sediul Asociației, Bd. Corneliu Coposu 7, bloc 104, ap. 4, sector 3, București.


Cine?

Facilitatorul atelierelor va fi Ana-Maria Andronic, Psihoterapeut psihanalitic de grup, familie și cuplu, Psiholog clinician, Formator în domeniul Educației Non-formale, cu o experienta de peste 14 ani.

*Proiectul deVINO VOLUNTAR a fost declarat câștigător în cadrul Concursului național de proiecte studențești, urmând a fi decontat din bugetul Programului pentru dezvoltarea si diversificarea ofertei de servicii și programe pentru tineri, în special studenți – P4. „Proiect de tineret finanțat de MTS.” Valoarea totală a finanțării este de 25,025.21 de lei.