Workshop de citire rapidă, gratuit pentru studenți

Tu știai că majoritatea oamenilor citesc între 150 și 300 de cuvinte pe minut, cu o capacitate de asimilare a informației de 0,3% – 0,4%?

Pentru a crește această eficiență, există mai multe metode, însă cea mai răspândită este tehnica de citire rapidă.
Cunoaștem cu toții faptul că funcționăm pe bază de automatisme. Așa se întamplă și când ne referim la citit. Creierul uman este obișnuit să citească literele, iar noi, automat, avem tendința de a subvocaliza. Adică de a repeta în minte informația pe care tocmai am citit-o. Asta pentru că ne-am obișnuit creierul să audă, nu sa vadă.

Creierul nostru are capacitatea însă de a privi cuvintele ca pe un întreg. Practicienii tehnicilor de citire-rapidă au descoperit faptul că mintea noastră poate privi o succesiune de cuvinte identic cum privim o succesiune de litere. Așadar, pentru a-ți crește viteza de citire, un lucru este elementar: învață să vizualizezi informația.

În cursul de citire rapidă se învață tehnici și exerciții prin care se poate crește viteza de citire, dar nu înainte de a afla care sunt obstacolele care împiedică citirea rapidă. De asemenea, se poate identifica viteza de citire la momentul respectiv și cum poate crește cu minim 50%. Iar ca să reziste și ochii tăi la noul volum de informație citită, se învață exerciții speciale pentru musculatura oculară.

Dacă dorești metode simple și eficiente pentru a parcurge o carte în două ore, economisind astfel timp prețios pentru tine, recomandăm cu încredere cursul de citire rapidă, pe care îl vom organiza sâmbătă, 11 noiembrie.

Pentru mai multe detalii referitoare la program si modalitatea de înscriere, poți găsi pe pagina evenimentului, aici.