Degustare de vinuri – Corcova

Un vechi proverb francez spune: “Distingem în apă propriul chip; dar în vin vedem inima celuilalt.” 

29_opt

Pe 20 Mai, împreună cu noul nostru sponsor Corcova Roy & Damboviceanu Winery am organizat o degustare de vinuri. Evenimentul a fost învăluit în aroma vinurilor Cramei Corcova, vinuri ale căror poveşti ne-au fost dezvăluite de ambasadorul vinului, Robert Marshall.

Vinurile degustate au fost:

  • Cabernet Sauvignon/Merlot/Syrah , (Rose – 2015)
  • Sauvignon Blanc – 2015
  • PinotChardonnay Reserve – 2013
  • Noir Reserve – 2011
  • Cuvee Racoveanu (Cabernet Sauvignon/Merlot – 2011)

 

55_opt

Podgoria Corcova este situată în judeţul Mehedinţi, iar caracterul special al vinurilor este dat de câţiva factori: un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene, solurile cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată, specifice Piemontului Motrului, vița de vie nobilă cu soiurile potrivite, furnizată de Pepinieres Hebinger și munca atentă și responsabilă a echipei Corcova Roy & Dâmboviceanu.

55_opt

Vinul, pe lângă buchetul de arome, oferă minunate povești celui ce îi dedică curiozitatea şi răbdarea sa. Băut cu măsură, el intensifică simţurile şi elimină barierele de comunicare dintre cei ce se aducă într-un loc pentru a-l savura.La fel şi seara noastră s-a desfăşurat între prieteni, acompaniată de muzică bună fructe, brânzeturi şi multe povești.

Acest eveniment a avut un caracter caritabil. 100% din contribuția fiecărui participant mergând către catre beneficiarii proiectelor Asociatiei Create Yourself.

13235929_1128834997181246_1279942694_n_opt