Curs de pictură, Iulian Mîță

Desenul este reprezentarea universului subiectiv, iar pentru copii reprezintă modul special în care văd şi experimentează lumea. Prin desen, copiii își pot exprima emoțiile interioare puternice, reușind astfel să creeze o punte de comunicare cu lumea exterioară.

Artistul Iulian Mîță dezvoltă abilitățile plastice ale copiilor la cursul de pictură. Pictorul are o modalitate inedită de a observa talentul fiecărui copil și a-și adapta cursul în funcție de nevoile și abilitățile fiecăruia dintre ei. Ca tehnică de bază, el îi încurajează pe copii, încă din primele ore, să realizeze un desen la alegere. Completează cursul prin sugestii tehnice și sfaturi practice pentru finalizarea desenului.

Copiii învață despre locul de creație: planșa de desen, paleta, cum se organizează culorile pe paletă, folosirea corectă a creionului și a pensulei, dar și despre amestecul culorilor primare și secundare, o temă foarte importantă pentru cei aflați la început de drum.

De asemenea, Iulian îi învață pe copii să creeze imagini complexe ( precum flori, animale, păsări etc.), pornind de la forme simple, precum sunt cercul, pătratul și triunghiul. El mizează foarte mult pe explorarea creativității individuale, aceasta devenind o formă de comunicare cu ceilalți membri ai comunității.