Training voluntari Edu SUPORT

Voluntarii Edu SUPORT sunt pregătiți de către specialiști în educația non-formală pentru a găsi cele mai bune metode de a relaționa cu cei mici și cele mai bune instrumente prin care își vor putea susține lecțiile și atelierele din cadrul programului.

Training-ul în cadrul proiectului Edu SUPORT înseamnă o serie activă de exerciţii prin care, folosindu-ne de metodele de educație formală, dar mai ales non-formală, îmbunătățim cunoștințele aplicate ale voluntarilor noștri. Astfel, aceștia (liceeni, studenţi sau angajaţi) pot afla mai multe informaţii despre psihologia vârstelor, despre inteligențele multiple și modul în care acestea trebuie dezvoltate la copii, dar și la propria persoană. Învață cum să lucreze în echipă în folosul celor mici.

Totodată, ei află lucruri utile despre rolurile pe care este bine să și le asume în relația cu cei mici, astfel încât predarea unor materii precum limba engleză, limba română sau matematica să se poată realiza în mod creativ.

Training-ul se desfăşoară la cantina socială Filaret, locul unde voluntarii au ocazia să-i cunoască pe copii şi unde urmează ca aceștia să susţină lecţiile şi atelierele.