Grupuri de suport – Descopera drumul cunoasterii!

Educatorii sociali sunt cei care au grijă ca zi de zi tinerilor din apartamentele sociale să nu le lipsească nimic și să le ofere atmosfera unui cămin. Asociația noastră știe cât de importanți sunt aceștia și organizează pentru ei workshopuri menite să ii îndrume către relații mai sănătoase cu cei mici, dar și cu cei din jur.

La cea de-a treia întâlnire a grupei e Miercuri cu educatorii sociali, în cele 6 ore de atelier, am învățat o mulțime de lucruri noi și utile, prin exemple concrete și jocuri ingenioase alături de Rozi, unul dintre experții noștrii. Am descoperit împreună că toți avem un “beci”, în care coborâm din când în când și în care este util să facem curat. Am învătat că prin ascultarea activă și vindecarea acestui “beci” ne putem oferi nouă și celor din jur mai multă bucurie.
A treia ședință a unit și mai tare grupul, care a trecut pas cu pas prin teoria atașamentului, teoria relației de obiect și teoria contextuală, despre care am discutat oferind exemple concrete din viețile fiecăruia. Povestea Anei ne-a ajutat să înțelegem mai bine cum se manifestă eul persecutat și care este rolul eului ideal atunci când vine vorba despre abandon. Am descoperit împreună cât de important este să oferi și să primești cu inima deschisă și cât de importantă este balanța între acestea. Ne-am îndreptat apoi atenția către comunicare, care este cheia oricărei relații, și am văzut, prin jocuri de rol, cât de importantă este ascultarea activă, care sunt blocajele unui receptor și ce poate îmbunătăți emițătorul astfel încât mesajul transmis să fie cât mai coerent.
În concluzie, prin exemple concrete și prin jocuri creative am descoperit cu mult entuziasm cum pot prinde contur relațiile vindecătoare între oameni, indiferent de rolurile pe care le au aceștia în viața cotidiană.
Să fii fericit pentru că e bine și pentru cei din jur și pentru tine!