Mentorat în carieră pentru tinerii din apartamentele sociale

Asociația Create Yourself a demarat programul de Mentorat în carieră pentru copii ce provin din apartamentele sociale din București. Cu mare drag vă povestim cum pe rând mentori voluntari din domeniul software, educației, psihologiei, masajului reflexoterapiei și din industria cosmetic au pășit pragul Asociației Create Yourself. Ei ne-au inspirat și pe noi și pe tineri cu entuziasmul și pasiunea pe care o au pentru meseriile pe care le practică.

Programul de Mentorat vine ca o completare a orelor de consiliere vocațională la care au participat 61 de tineri din apartamentele sociale din București și are ca scop familiarizarea acestora cu mai multe meserii. Credem în puterea practicii și stim că adolescenții se plictisesc rapid, așadar, încurajăm mentorii să le arate concret celor mici cum se face mesedia pe care o au prin întâlniri la locul de muncă.

Prin experimentarea mai multor domenii în care își doresc să profeseze, copii vor devein conștienți de natura muncii și vor afla dacă este meseria potrivită pentru ei.

Continuăm să parcurgem pașii programului de mentorat cu multă speranță că vor ghida mințile agere ale tinerilor din apartamentele sociale și îi vor ajuta să își construiască un drum al lor.
Și voi puteți participa ca mentori în cadrul proiectului Descoperă. Deschide Drumul cunoașterii! pe pagia dedicată a site-ului nostru (devino mentor”).