“Pedagogia este o metodă care îndrumă moravurile copiilor despre virtuţi şi le pregăteşte sufletul spre dragostea faţă de însuşirea învăţăturilor”

De ce?

Școala de astăzi continuă să le impună elevilor rezolvarea temelor, învățarea și reproducerea de noțiuni abstracte și acumularea a cât mai multor informații. De aceste abilități depinde, din păcate, evaluarea copiilor, iar de aici este ușor de înțeles cauza apariției anxietăților față de școală și de cunoaștere.

Noi ne dorim să contribuim la schimbarea acestei situații, dezvoltând instrumente și metode non-formale care să schimbe imaginea materiilor grele și plictisitoare. Pentru noi, voluntarii sunt cei care preiau rolul de a-i readuce pe copii în centrul procesului educațional, de a le stimula gândirea și de a da sens învățării.

Stârnim și susținem interesul tinerilor de a se implica voluntar în programe și proiecte ce desfășoară activități de sprijin educațional al copiilor, în special a celor aflați în diverse situații de risc.


Cum?

Proiectul deVINO VOLUNTAR aduce mai aproape de voluntari și de alte persoane care lucrează cu copiii, instrumente de lucru aplicabile în sprijinul educației școlare. Participând la atelierele din cadrul proiectului, vei asimila metode de educație non-formală care vor ușura procesul de învățare a materiilor “problemă”.

Fie că dorești să folosești informațiile obținute în cadrul altor proiecte sau activități pe care le desfășori, fie că vrei să te implici în proiectele Asociației noastre, te așteptăm într-un mediu plăcut și primitor.

Următorul program de ateliere va avea loc în următoarele zile:

  • Sâmbătă, 10 martie, între orele 9:00 – 18:00
  • Duminică, 11 martie, între orele 9:00 – 18:00
  • Miercuri, 14 martie, între orele 16:00 – 20:00
  • Vineri, 16 martie, între orele 16:00 – 20:00

 
Dacă te-ai hotărât că participarea la programul de formare deVINO VOLUNTAR ți-ar fi de folos, suntem încântați să primim de la tine un e-mail la adresa devinovoluntar@cys.ro, în care să ne transmiți motivația ta de a lua parte la atelierele noastre. Te vom contacta în scurt timp pentru a-ți oferi mai multe informații.

*Atelierele se vor desfășura la sediul Asociației din Bd. Corneliu Coposu nr. 7, bloc 104, sc.1, et.1, ap.4, sector 3, București.
Aici adresă pe hartă: https://goo.gl/maps/qh892MmjdG82

AGENDA CURS – Metode Non-Formale de Educatie – Asociatia Create Yourself


Cine?

Facilitatorul atelierelor va fi Ana-Maria Andronic, Psihoterapeut psihanalitic de grup, familie și cuplu, Psiholog clinician, Formator în domeniul Educației Non-formale, cu o experienta de peste 14 ani.

*Proiectul deVINO VOLUNTAR a fost declarat câștigător în cadrul Concursului național de proiecte studențești, urmând a fi decontat din bugetul Programului pentru dezvoltarea si diversificarea ofertei de servicii și programe pentru tineri, în special studenți – P4. „Proiect de tineret finanțat de MTS.” Valoarea totală a finanțării este de 25,025.21 de lei.