Recrutăm voluntari pentru proiectul Să creștem împreună!

Pentru că educaţia  este foarte importantă în formarea individului am redeschis porţile stagiului de voluntariat în cadrul proiectului “Să creştem împreună, astfel poţi deveni îndrumătorul unui copil ajutându-l să depăşească obstacolele cu care se confruntă pe parcursul procesului de învăţare.

Rolul tău va fi acela de a-l ajuta la efectuarea temelor, de a-i fi alături atunci când întâmpină dificultăţi la anumite materii şi cel mai important, de a-l ajuta să aibă mai multă încredere în forţele proprii.

Programul include vizite săptămânale la copii şi participarea la diverse activități extrașcolare. Noi îţi vom fi alături pe tot parcursul stagiului oferindu-ţi training-uri şi ateliere care te vor ajuta în munca cu copiii, dar şi pentru a te descoperi pe tine şi de a-ţi dezvolta abilităţile de comunicare şi relaţionare.

Dacă îţi doreşti să te implici, să te dezvolţi ajutând un copil să se dezvolte, aşteptam CV-ul tău la adresa de e-mail voluntariat@cys.ro împreună cu motivaţia ta pentru a face parte din proiect sau înscrie-te completând formularul de pe site . Te aşteptăm cu drag!

 

Ai mai jos câteva gânduri de la voluntari care s-au implicat în proiect:

 

Anca Șerbănescu, 49 de ani, casnică, voluntar martie 2015 – iunie 2016

Când faci ceva din plăcere, nu ai așteptări. Tot ce vine, vine pe plus. Adevărat: am avut o mică teamă că nu am să mă descurc, dar copiii m-au învățat pas cu pas cum să merg mai departe.

Bucuria pe care o simt când interacționez cu ei este mai greu de descris în cuvinte, se simte. De aceea, continui să le fac câte o vizită chiar dacă nu mai merg în mod regulat. Îi sfătuiesc pe viitorii voluntari să meargă cu inimă deschisă, fără așteptări și să se bucure de tot ce primesc.

 

Oana Mancu, 24 de ani, programator, voluntar din 2.11. 2015 – prezent

Nu cred că poţi zice că ştii ceva foarte clar până când nu reuşeşti să explici acel lucru unui copil. Am învăţat să simplific şi să tratez cu calm lucrurile complicate şi să abordez lucrurile serioase prin joacă. Este nevoie de timp pentru a a avea rezultate (la o materie) cu un copil. Să iei un copil cu note de 4-5 la o materie şi să-l aduci mai sus nu este o muncă deloc uşoară, dar merită! Acelaș copil poate ca azi să depăşească aşteptările şi mâine să te “dezamăgească”. Este ca un roller coaster.

 

Alina Enea, 29 de ani, economist, voluntar noiembrie 2015 – mai 2016

M-am alăturat proiectului în noiembrie 2015 pentru a-i ajuta pe copii să îşi pregătească temele pentru şcoală. Studiam, ne jucam, împărtăşeam gânduri şi impresii, confidenţe. Am devenit prieteni şi încă ne vizităm. Mi-am propus să fiu alături de ei şi mă simt împlinită că am reuşit să fac asta.  Oricât de mic este gestul pe care îl faci, pentru ei va fi de neimaginat.